SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

Danuk zamanı!

Bölgemizde adı ‘danuk’ olan kaynatılmış bulgur kazanlar kaynamaya başladı.

Son Güncelleme :

1970-01-01 02:33:37

Danuk zamanı!

Havaların serinlemesinden sonra İlimizde hemen her sokak başında kaynayan bulgur kazanını görmek mümkün. Gündüzleri kazan sırası bulamayan vatandaşlar gece geç saatlere kadar bulgur kaynatmakla uğraşıyor. Merkez Erköklü köyünde bulgur kaynatan bayanlar, bir yandan kışlık erzak ihtiyaçlarını karşılarken, bir yandan da asırlık bir geleneği yaşatıyorlar. Bulgur kaynatan kadınlar, “her aile kendine yetecek kadar buğday hazırlıyor. Buğdaylar daha sonra büyük kazanlarda kaynadıktan sonra evlerin damına seriyoruz. Birkaç gün damda serili kalan bulgurumuz kuruduktan sonra toplayıp değirmene götürüyoruz. Değirmende öğütülen Buğday daha sonra pilavlık ve çiğköftelik bulgurlara ayrılıyor. Bulgur kaynatma, damda serme ve değirmene götürme gibi ağır işleri biz erkekler yaparken değirmen sonrası bulgurları birbirinden ayırma işi de kadınlara düşüyor” dedi. (İsmail Güneş)

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.