SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

403 kişi devlete sığındı

İlimizde, gördükleri şiddet ve baskı nedeniyle 210 kadın ve 193’ü çocuk olmak üzere çeşitli tarihlerde 403 kişi devlete sığınarak konukevinde misafir edildiler.

Son Güncelleme :

1970-01-01 02:33:37

403 kişi devlete sığındı

 Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü  Bahar Mermertaş, ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede İl Eylem Planı Hazırlık Çalıştayı’ında paylaştığı bilgilere göre, 2017 yılı içinde şiddet gören halihazır 76 kadının konukevinde olduğunu, 313 kadın hakkında tedbir uygulandığını, 209 kadına yönlendirme ve rehberlik hizmetinin verildiğini, 167’sinin psiko-sosyal destek gördüğünü, 21’ine hukuki destek, 15’ine mesleki eğitim, 9’una tıbbi destek, 3’üne maddi yardım, 1’ine eğitim desteği ve 1’ine de tedbir planına göre çalışma yapıldığını söyledi.

ÇALIŞTAY, 3 GÜN SÜRECEK

Valilik ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Real Konak Oteli Konferans Salonunda ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede İl Eylem Planı Hazırlık Çalıştayı’nın startı verildi. Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ümit Çiçek, bazı STK ve kurum müdürleri, sosyolog ve kadın dernek öneticiler, Müftülük çalışanları, kadınlar ve bazı vatandaşların yer aldığı hazırlık çalıştayı 06-08 Aralık 2017 tarihlerini kapsayacak.

‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede İl Eylem Planı Hazırlık Çalıştayı’nın 3 günlük programı dün itibariyle başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra KSGM (Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü) Kamu spotu ve kısa film gösterimi yapıldı.  Ardından söz alan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ümit Çiçek “ Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak kadına şiddetle mücadelede sıfır tolerans gösterilmekte ve bir dizi plan ve çalışmalar yapılmaktadır. Biliyoruz ki, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda kanun ve yönetmeliklerin çıkarılması kadar, ulusal ve yerel düzeyde uygulanma şekillerinin düzenlenmesi gerekmektedir.  Bu hususta kurumlar arası koordinasyon çok önemlidir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak bizler üzerimize düşen yükümlülüğü yerine getirmekteyiz. Ancak, kadına yönelik şiddet toplumsal bir sorundur. Yapılan yasal düzenlemelerle kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının da bu hususta sorumlulukları vardır. Üç gün sürecek olan çalıştayımızda, kadına yönelik şiddetle mücadele, ulusal eylem planının rehberliğinde inanıyorum ki yerel bir eylem planı oluşturacağız” dedi. 

“KADINA ŞİDDET, İNSANLIĞA İHANETTİR”

İl Müdürü Çiçek’in konuşmasından sonra kürsüye çağrılan Vali Yardımcısı Özmen Çetin  yaptığı konuşmasında “Tabi şiddet sizlerin de bildiği gibi, özellikle şiddetin yaygınlaştırılmış biçimi olan kadına yönelik şiddet, öncelikle bir insan hakkı ihlalidir. Dolayısıyla insan hakkı ihlalinin biz sadece ülkemizde değil, tüm dünyada görülen evrensel bir sorun olduğunu da biliyoruz. Ülkemiz son yıllarda özellikle kadına yönelik şiddetle mücadele, kadının sosyal ve ekonomik açıdan güçlendirilmesi, kadının toplumsal hayattaki konumunun güçlendirilmesi yönünde çok önemli adımlar attı ve yasal düzenlemeler gerçekleştirdi. Öte yandan bunu da biliyoruz ki bu sorun sadece yasal düzenlemelerle aşılacak bir sorun değil, bütüncül ve çok yönlü bir yaklaşımı gerektiriyor. Bütün  kesimlerin katılımını aldıktan sonra bir zihinsel dönüşümü gerektiren bir konudur. Sadece şiddet mağdurlarının değil, aynı zamanda şiddet uygulayanların da tedavi ve rehabilitasyonunun gerektirdiği ve bu konudaki toplumsal duyarlılığın, toplumsal farkındalığın arttırılmasının da büyük önem taşıdığını biliyoruz” şeklinde konuştu. Vali Yardımcısı Çetin “Bu oluşturmuş olduğumuz il eylem planının oluşturulacak olan ulusal eylem planına da katkı sunacağını düşünüyoruz. Çünkü yerel eylem planları ve diğer illerin oluşturmuş olduğu, il özelinde Batman’ın oluşturmuş olduğu yerel eylem planı ve diğer illerin oluşturmuş olduğu yerel eylem planları ulusal politikaların oluşturulması noktasında, kadına yönelik şiddetle mücadelede bir temel olacaktır” ifadelerine yer verdi. 

BAKANLIK UZMANINDAN ULUSLAR ARASI ÖRNEKLER

Aile Ve Sosyal Politikalar Uzmanı Formun Üstü

Burcu Sarıer Çakmak, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler ve sivil toplum örgütleri başta olmak üzere toplumun her katmanından farklı temsilcilerin yer aldığı çalıştayda, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda, kadına yönelik ve ev içi şiddet konularında mevcut yasal düzenlemelerin gözden geçirilmesi, uygulama ve yasalar arasındaki aksaklıkların giderilmesi için yeni düzenlemelerin yapılması, kadına yönelik ve ev içi şiddet ile toplumsal cinsiyet eşitliği konularında toplumsal farkındalığın sağlaması, şiddete uğrayan ya da risk altındaki kadınlara yönelik koruyucu ve önleyici hizmetlerin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması, kadına yönelik şiddetle mücadelede hizmetlerin etkin sunulması amacıyla kurum/kuruluş ve paydaşlar arasında işbirliğinin sağlanması ve politika geliştirilmesi ve şiddete maruz kalan kadının toplumsal yaşamdaki rehabilitasyon sürecini anlattı.

BATMANDAKİ DURUM DEĞERLENDİRİLDİ.

 

Öte yandan Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü  Bahar Mermertaş, ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede İl Eylem Planı Hazırlık Çalıştayı’ında Batmandaki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çalıştay, daha sonra çalışma gruplarının bilgi ve koordinasyon çalışmalarıyla devam edecek. (Halit Biliz)

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.