Çiftçiler, kasım ayında başladıkları buğday ekimine yıl sonuna kadar devam edecekler.
Balpınar (Grêsira) beldesindeki çiftçiler, temel gıda maddeleri arasında yer alan buğdayın ekimine kasım ayında başlayarak, aralığın sonuna kadar devam edecekler. Yıllardır tarım ve seracılıkla geçimlerini sağlayan Yeniköy (Sêgırka) köyünün sakinleri, kasım ayında başladıkları buğday ekimine yıl sonuna kadar devam edecekler.Yaklaşık 4 bin nüfusa sahip köyün sakinlerinden Eşref Aslan, daha önce sebze ektikleri araziyi sürdükten sonra toprağı dinlenmeye bıraktıklarını ve bu yöntemle daha verimli ürün elde ettiklerini söyledi.
MISIR’DAN KARNABAHAR’A HERŞEYİ EKİYORLR
Köylerinde genellikle sebze türü ürünleri yetiştiren ailelerin geçimlerini bu şekilde sağladıklarını belirten Aslan, "Bu yıl sebzeler pek kazandırmadı. Köylüler genellikle buğday ekimine ağırlık vermişler. İkinci üründe silo yemi (silaj), karnabahar, lahana veya marul ekiyorlar. Şimdi buğday ekim zamanıdır. Buğday ekimini genellikle kasım ile aralık aylarında yapıyoruz. Şimdi ekimini yaptığımız buğdayın hasadını da haziran ayında yapıyoruz" dedi.