SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

Çiftçilerin buğday mesaisi

Çiftçiler, kasım ayında başladıkları buğday ekimine yıl sonuna kadar devam edecekler.

Son Güncelleme :

1970-01-01 02:33:37

Çiftçilerin buğday mesaisi

Balpınar (Grêsira) beldesindeki çiftçiler, temel gıda maddeleri arasında yer alan buğdayın ekimine kasım ayında başlayarak, aralığın sonuna kadar devam edecekler.

Yıllardır tarım ve seracılıkla geçimlerini sağlayan Yeniköy (Sêgırka) köyünün sakinleri, kasım ayında başladıkları buğday ekimine yıl sonuna kadar devam edecekler.

Yaklaşık 4 bin nüfusa sahip köyün sakinlerinden Eşref Aslan, daha önce sebze ektikleri araziyi sürdükten sonra toprağı dinlenmeye bıraktıklarını ve bu yöntemle daha verimli ürün elde ettiklerini söyledi.

MISIR’DAN KARNABAHAR’A HERŞEYİ EKİYORLAR

 

Köylerinde genellikle sebze türü ürünleri yetiştiren ailelerin geçimlerini bu şekilde sağladıklarını belirten Aslan, "Bu yıl sebzeler pek kazandırmadı. Köylüler genellikle buğday ekimine ağırlık vermişler. İkinci üründe silo yemi (silaj), karnabahar, lahana veya marul ekiyorlar. Şimdi buğday ekim zamanıdır. Buğday ekimini genellikle kasım ile aralık aylarında yapıyoruz. Şimdi ekimini yaptığımız buğdayın hasadını da haziran ayında yapıyoruz" dedi. (İLKHA)

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.