SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

Sağlıkta iyi şeyler oluyor!

Geleceğin ‘anjiografi tekniği’ Bölge Hastanesinde uygulandı.

Son Güncelleme :

1970-01-01 02:33:37

Sağlıkta iyi şeyler oluyor!

Kasıktan ve el bileğinden yapılan anjiografi girişimlerinden daha iyi olduğu düşünülen el üstünden (distal radial arterden) anjiografi girişim tekniği Batman Bölge Devlet Hastanesinde uygulandı. Yeni uygulamayı başarıyla gerçekleştiren Kardiyoloji Uzmanı Doktor Mesut Gitmez, bu uygulamanın Türkiye’de ikinci kez Batmanda uygulandığını söyledi. Gitmez “el üstünden anjiografi tekniği Hollanda’da Dr. Ferdinand Kiemeneij tarafından geliştirilmiş olup dünyada nadir merkezlerde uygulanmaya başlanmıştır. Türkiye’de yakın zamanda Sakarya Üniversitesinde Prof. Dr. Ersan Tatlı’nın uygulamaya başladığı bu tekniği 2. merkez olarak Batman Bölge Devlet Hastanemizde uygulamış bulunmaktayız”

BATMANDA BİR İLK

 

Gitmez, el bileğinden yapılan anjiografi tekniğine ilişkin şöyle devam etti, “Hasta ve operatör açısından çok daha konforlu olan bu teknikte, kasıktan ve el bileğinden yapılan anjiografi tekniklerine oranla komplikasyon oranları daha düşüktür. Hasta konforu açısında bakıldığında hemen herkes için sorun olan yatakta hareketsiz yatma ve tuvalet ihtiyacının yatakta karşılanması gereksinimi el bileği anjiografisinde yoktur. Hastalar işlem yapılacak salona yürüyerek gelir ve işlem sonrası yine yürüyerek dönebilirler. Tuvalet ihtiyaçlarını kendileri giderebilir ve kasık anjiosunda olduğu gibi en az 6 saat yatağa mahkum kalmak zorunda değildir. Hastalar sadece 3-4 saat boyunca normal hareketli olarak gözetim altında tutulurlar. Özellikle obez ve kilolu hastalarda hastanın kilolarından dolayı oluşan zorluklar yaşanmayıp, hem hasta hem de operatör açısından daha konforludur. Böylece el üstünden yapılan bu yeni anjiografi tekniği ile el bileğinden yapılan teknikten bir adım daha ileriye gidildi” şeklinde bilgi verdi. 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.