İlimizde fırıncıların lezzetli bir yemeği olan "tuzda tavuk" ile yeni lezzetler arayanları kendine çekiyor. Batmanlı fırıncılar genellikle tepside patlıcan, domates, güveç ve benzeri yemekleri evcil dedikleri yöntemlerle pişirirken, son günlerin yeni lezzeti ise tuzun içine serpilen ve tamamen kapatılan tavuk oldu. Fırıncılar, son zamanlarda bir çok fırın tarafından hazırlanan tavuğun, yaklaşık 5 kilo civarındaki tuzla üzerinin kaplandıktan sonra odun ateşinde yaklaşık 1,5-2 saat pişirilmesinin ardından servise sunulduğunu ve tavuğu yiyenlerin bir daha bu lezzetten vazgeçemediğini söylediler.
NAR GİBİ KIZARIYOR
Tuzda tavuğun ilgi görmesinin ardından bazı işletmelerin de bu yemeği yapmaya çalıştığını, ancak aynı lezzeti tutturamadığını" ifade eden Yücebağ Ekmek Fırını işletmecisi Mevlüt Usta "tavuğun tuzla kaplanıp pişirilmesi sırasında asla tuz tavuğa geçmiyor. Bazı müşteriler tavuğun tuzlu olduğunu düşünerek 'tansiyonum var, bu kadar tuzlu tavuk benim sağlığımı bozar' diyor. Tavuğun tadına bakınca bu endişelerinin yersiz olduğunu anlıyorlar Bol miktarda tuzun içerisinden çıkan nar gibi kızarmış tavuğun tadına doyum olmuyor. Hafta sonu tuzda tavuk siparişlerinde artış oluyor" dedi.