Batman İl Halk Kütüphanesi Müdür Yardımcısı Mehmet Emin Yılmaz, yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk defa Batman İl Halk Kütüphanesi ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri iş birliği ile örgün ve yaygın eğitim kurumlarında okuyan ve mezun kütüphane kullanıcıları için; destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında 'Soru Çözüm Kursu' açıldığını söyledi. Yılmaz, yıl boyunca Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün istihdam ettiği çeşitli branşlardaki öğretmenler vasıtası ile çeşitli sınavlara hazırlanan kütüphane kullanıcılarına haftanın 6 günü soru-çözümü hizmeti verildiğini belirtti. Kütüphane olarak verdikleri hizmetlerle ilgili açıklamalarda bulunan Yılmaz, ilde Kültür Merkezinde bir şube kütüphanesi ile Beşiri, Gercüş, Hasankeyf, Kozluk ve Sason ilçelerinde hizmet veren birer halk kütüphanelerinin mevcut olduğunu söyledi.
14 SAAT HİZMET
Türkiye'de ilk defa yapılan bir uygulama ile geçen yıldan bu yana il kütüphanesinin sabah saat 08.00'den saat 22.00'ye kadar 14 saat kesintisiz açık tutulup, kullanıcıların kütüphane hizmetlerinden daha fazla yararlanmalarının sağlandığını aktaran Yılmaz, öncülük ettikleri bu hizmetin daha sonra tüm Türkiye'de uygulanmaya başlandığını kaydetti. Yılmaz, 2017 yılında Batman İl Halk, Şube ve İlçe Halk Kütüphanelerinde 101 bin 611 kitap ve 2 bin 445 kitap dışı materyal ile 17 bin 582 kütüphane üyesine 59 bin 420 ödünç kitap verilerek toplamda 160 bin 676 kütüphane kullanıcısına hizmet verildiğini söyledi.
"VATANDAŞLARIMIZIN GEREKLİ OLAN BİLGİ İHTİYACINI KARŞILAMAKTAYIZ"
İl Halk Kütüphanesinde 44 bin 529 kitabın mevcut olduğunu dile getiren Yılmaz, "Amacımız, her yaş ve seviyedeki vatandaşlarımızın bilgi edinmek, kültür seviyelerini yükseltmek, zamanlarını değerlendirmek, istedikleri her konuda kitaplardan serbestçe ve ücretsiz olarak yararlanmalarını sağlamak, Batman ve yöresinin sosyal ve kültürel yönden kalkınması için gerekli olan bilgi ihtiyacını karşılamaktır. Kütüphanemiz; ırk, yaş, cinsiyet, din, dil, engel, sosyal ve eğitim durumuna bakılmaksızın toplumun her üyesine eşit kullanım sağlamak amacındadır. Bu amaçlara ulaşabilmek için her konuda, her türlü yayın ve bilgi kaynaklarından, yörenin ihtiyaçları da göz önünde tutularak, seçkin bir koleksiyon oluşturulmakta ve bu koleksiyon, kullanıcıların kolayca ulaşabilecekleri bir biçimde belirli bir düzende hizmete sunulmaktadır." dedi.
GÖRME ENGELLİLERE HİZMET
Kütüphanede görme engelli kullanıcılar için 'Konuşan Kitaplık Bölümü'nün 2 bin 51 kitap dışı materyal, internet bağlantılı bilgisayar, kitap okuma makinası, büyüteç sistemi ile görme engelli kullanıcılara hizmet verildiğini vurgulayan Yılmaz, çabalarının ilin tümünün bilgi ve okuma gereksinimlerine ellerinden geldiğince yardımcı olmak olduğunu belirtti.
"SORU ÇÖZÜM KURSU HİZMETİ VERİLMEKTEDİR"
Batman'da her geçen gün okuyucu sayısının arttığını söyleyen Yılmaz, yeni hizmetlerle bu sayıyı her geçen gün daha da arttırdıklarını ifade etti.
Yılmaz, "Ayrıca bu yıl yine Türkiye'de ilk defa Batman İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğümüz ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün işbirliği ile örgün ve yaygın eğitim kurumlarında okuyan ve mezun kütüphane kullanıcılarımız için destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında 'Soru Çözüm Kursu' açılarak yıl boyunca Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün istihdam ettiği çeşitli branşlardaki öğretmenler vasıtası ile çeşitli sınavlara hazırlanan kütüphane kullanıcılarına haftanın altı günü soru-çözümü hizmeti verilmektedir" diye belirtti. (İLKHA)