Esnaflar, firmalar, marketler, lokantalar ve de aklınıza gelen herkes fiyatların yükselmesinden sonra vatandaşı nasıl kandıracağını düşünmeye başladı.
Bu uzun sürmedi ve yaptıkları buluşlarla amaçlarına ulaştı.
Örneğin 500 gramlık kıymayı 400 grama düşürdüler.
Kaşar peynirinde, sütte ve de aklınıza gelen her şeyde bunu uygulamaya başladılar.
Sizde fiyatlara bakınca “fiyat iyiymiş” deyip alıyorsunuz ama kandırıldığınızı ambalajı incelediğinizde görmüş oluyorsunuz.
Bu uygulama bir çok gıda ürününde yapılıyor.
Kimsenin yapacağı bir şey de yok.
Ama lokantalar da benzer şeylere yöneldiler.
Onlar da porsiyonları küçülttüler.
Kebapta, kuşbaşıda, ciğerde gram azaltmasına gidildi ve bunlar müşteriler tarafından da net olarak görülüyor.
Ama kimsenin yapabileceği bir şey yok diye düşünmeyin.
Belediye nizamnamesinde şöyle der:
“Kebap, kuşbaşılar, ciğerler 120 gram çiğ etten yapılır…”
Evet, genelge net ve açık.
Ama diyeceksiniz ki; hangi müşteri yemek yediği lokantada bunun hesabını soracak.
O da doğru.
Ne yapacağız?
Kazıklanmaya devam edeceğiz!